Polityka Prywatności

  1. Dane osobowe podane podczas kontaktu z Serwisem przetwarzane są przez RAFAŁ ŚLUSARCZYK, prowadzącego jednoosobową działalność gospodarczą pod firmą ERESIT RAFAŁ ŚLUSARCZYK, ul. Sosnowa 51, 38-500 Sanok, nr NIP: 6871939350, nr REGON: 362291273 w oparciu o przepisy Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia r., (Dz.U. 1997 nr 133 poz. 883 wraz z późniejszymi zmianami) oraz oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. 2002 Nr 144, poz. 1204 z późniejszymi zmianami).
  2. Mimo, iż podanie danych jest dobrowolne, odmowa podania danych może skutkować niewykonaniem usług.
  3. Wyłącznym Administratorem danych wprowadzanych w formularzach w Serwisie jest Właściciel Serwisu.
  4. Użytkownik ma prawo do wglądu, zmiany lub usunięcia swoich danych osobowych w dowolnym momencie, z wyjątkiem czasowej niedostępności Serwisu wynikającej z przeprowadzanych prac związanych z utrzymaniem infrastruktury informatycznej lub niezależnych od Serwisu czasowych problemów związanych z jego funkcjonowaniem.
  5. Dane Użytkowników nie są udostępniane innym podmiotom, z wyjątkiem organów władzy publicznej uprawnionych na podstawie odrębnych przepisów.

Zabezpieczenie danych

Serwis stosuje środki zabezpieczające dane osobowe przed nieuprawnionym dostępem do nich, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz.U. 2004 nr 100 poz. 1024).

Pliki Cookies oraz Logi serwera

  1. W celu ułatwienia korzystania z Serwisu oraz monitorowania korzystania z niej, mechanizm zarządzający wykorzystuje technologię tzw „cookies” – informacje zapisywane przez serwer Serwisu, operatora hostingowego Heroku Inc., funkcjonującego pod adresem www.heroku.com na komputerze lub urządzeniu mobilnym Użytkownika.
  2. Serwis wykorzystuje dwa typy plików Cookies:
    1. Sesyjne – pliki tymczasowe, przechowywane na urządzeniu Użytkownika do momentu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej;
    2. Stałe – przechowywane na urządzeniu Użytkownika przez czas określony w ich parametrach lub do ich usunięcia przez Użytkownika.
  3. Technologia Cookies nie jest wykorzystywana do pozyskiwania jakichkolwiek danych o odwiedzających Serwis.
  4. Użytkownik może w dowolnej chwili wyłączyć w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej opcję przyjmowania cookies. Może to spowodować jednak nieprawidłowości w działaniu Serwisu. Poniżej znajdują się odnośniki do informacji, jak wyłączyć pliki cookies w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych:
    • Chrome
    • Firefox
    • Safari
    • Microsoft Edge
  5. Pliki Cookies wykorzystywane są w celu:
    1. Tworzenia statystyk, pomagających zrozumieć sposób korzystania ze Serwisu, w celu poprawy jego zawartości;
    2. Utrzymania sesji Użytkownika, dzięki czemu nie jest konieczne każdorazowe wpisywanie hasła i loginu.
    3. Personalizacji materiałów reklamowych w sieci Google po uprzednim określeniu profilu Użytkownika i przekazaniu ich partnerom Serwera.
  6. Zebrane logi serwera, zawierające m. in. adres IP Użytkownika, czas nadejścia zapytania, pierwszy wiersz żądania http, kod odpowiedzi http, liczbę wysłanych przez serwer bajtów, informacje o przeglądarce Użytkownika, informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP, informacje o rodzaju urządzeń przechowywane są przez czas nieokreślony.
  7. Administrator może wykorzystywać powyższe dane do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Serwisem oraz do poprawy jakości oferowanych usług. Podsumowania te mają charakter zbiorczy i nie zawierają danych identyfikujących osoby odwiedzające Serwis. Dane te nie są ujawniane innym osobom i podmiotom.